29 november 2008

Valkommen till Madrid

Resan till Madrid gick jattebra och jag var sa klart orolig i onodan, som alltid. Hospes Madrid, hotellet, ar superlyxigt och fint. Vi har besokt Plaza Mayor och kollat in alla gatuartister, mycket intressant hur en person som bara star stilla kan locka till sig sa mycket folk. Sjalvklart har vi ocksa handlat, men for min del blev det bara en top, men den ar snygg. Pa kvallen kakade vi pa Gula Gula, som ar en dragshowunderhallande restaurang. Forutom att jag inte forstod ett dugg av vad de sa sa var det anda kul, pga av kroppsspraket och musiken. De hade med bade ABBA och Ace of Base i repetoaren.

Andra dagen i Madrid, katastrof!
Vi vakna forsent till frukosten, tragik pa hogsta niva. Men vi gav oss ut och hade i alla fall tur med vadret, kallt och blasigt men det regna i alla fall inte. Promenera till Museo Nacional del Prado, superfint museum som jag sett fram emot att besoka. Men med tanke pa att vi missade frukosten hittade vi ett Starbucks och kopte kaffe och macka dar. Allt frid och frojd, tills jag blev bestulen pa min vaska dar inne. Kan ju inte annat saga an att jag upplevt den sanna turistvistelsen i Madrid, suck! Men jag hade inte sa mycket i vaskan, det trista ar fotona jag tagit och att jag maste fixa ett nytt korkort nar jag kommer hem. Jag var smart nog att ha mina cash i lilla byxfickan fram, och pass och SL-kort i kassaskapet pa hotellet. Jag sparrade mitt VISA direkt efter stolden och jag hoppas att det inte blir for mycket strul med mitt kort.

Vid sana har tillfallen ar jag glad att jag inte har en dyr levnadsstandard, men det ar sa klart skittrist!! Och visst fortar det lite av reseupplevelsen och gladjen, men sant ar ju livet. Ar mest sur pa mig sjalv, for att jag inte hade mer koll pa vaskan under tiden vi vantade pa cafe latten. Det straffar sig bestamt att missa hotellfrukosten.

1 kommentar:

  1. Hej hej!

    Tråkigt med väskan, men som du säger, sånt hör nästan till när man är i storstäder (som om jag har besökt så många...). Hoppas det löser sig i alla fall.

    Ha det så bra på din resa så kan vi höras av när du är hemma igen :)

    kram

    SvaraRadera