04 februari 2009

Bokhora

Sveriges största litteraturblogg, Bokhora, fick igår Aftonbladets Stora Bloggpris för bästa blogg inom kategorin Nöje & Kultur.

GRATTIS!

Denna underbara blogg som jag upptäckte för ca 1,5 år sedan. De fem skribenterna definierar en bokhora som en person som utan begränsningar eller betänkligheter omfamnar och slukar alla slags texter, helst i bokform.

Förra året köpte jag en pikétröja i deras webbshop, som jag tidigare har använt som arbetströja. Jag har dock lovat min nuvarande rektor att jag ska vänta med att ha på mig tröjan tills eleverna känner till mig och bloggen bättre :-) Jag hoppas jag ska kunna ha den på mig till våren, för jag tycker den är såå cool!

4 kommentarer:

 1. Det kan ju vara en bra tanke att inte en utmanande tröja på jobbet i början av sin anställning; det gäller ju att skapa ett socialt kontaktnät och i ditt fall etablera bloggen för eleverna först.

  Själv så köpte jag en ny tröja innan mitt jobb jag började den 7:e januari, men väl på jobbet insåg jag att den inte var formell nog. Så jag har inte använt den en enda gång faktiskt, tänkte dock ta den på mig för första gången i dag - det får bli en helgtröja.

  SvaraRadera
 2. Ja, självklart ska jag vänta med att ha på mig tröjan. Men å andra sidan kan jag också bli väldigt otåligt och irriterad. Tänk att vi är våra jobb så mycket, att vi inte kan ha på oss de kläder vi gillar och trivs med.

  Som i veckan, exempelvis, kom jag omedvetet på mig själv med att reagera på en servitör på en fin restaurang som hade stora tatueringar på armarna. Jag är glad att jag upptäckte min egen reaktion, för det är inte förrän då som man kan göra nåt åt samhällets värderingar. För det var inte alls så att jag tyckte det var fult utan det var nog mest miljön som kontrasterade.

  Mer för individualism på jobbet, så länge du är duktig på ditt jobb. Sen kan jag i och för sig, exempelvis, förstå klädesbutiker som vill göra reklam för deras egna produkter, säljarna är ju deras levande reklampelare.

  SvaraRadera
 3. Sant, man borde kunna ha en större individuell frihet gällande sin arbetsplats hos vissa arbetsgivare. Men i mitt fall är det i alla fall väldigt mycket regler som gäller. Har ett par mycket snygga bruna skor som jag skulle vilja ha till sommaren, men de är nog för "sportiga" för min arbetsplats.

  SvaraRadera
 4. Låter trist med en arbetsplats som har för strikta klädkoder. Då borde det i alla fall finnas "casual friday".

  SvaraRadera