07 januari 2009

Åter på jobbet

Efter en skön jul- och nyårsledighet, är det dags att återvända till verkligheten och jobbet. Det känns både skönt och kul. Även om det är trevligt att vara ledig, har jag under min ledighet smaskat i mig alldeles för mycket gott och latat mig tillräckligt mycket för att faktiskt se fram emot att återgå till lite mer regelbundna rutiner. Inte för att de tidiga morgontimmarna lockar men de skapar ändå en viss trygghet i känslan att göra något nyttigt, man kan ju inte ligga på soffan hur länge som helst... till slut får man bara dåligt självförtroende och får ingenting gjort. Jag har aldrig förstått mig på personer som kan gå arbetslösa hur länge som helst, jag skulle bli så uttråkad, jag skulle hellre ta ett nonsensjobb än att inte har nåt att göra.

Så nu är det dags med nya utmaningar och nya projekt. Jag hoppas att kommande år blir roligt och utvecklande med tanke på min nya heltid som jag fått.

2 kommentarer:

 1. Att arbeta ger mening i livet, både så att man känner sig nyttig och utvecklas samt att man värdesätter sin fria tid mer. Rutiner är härligt, sedan måste man inte alltid följa dem - men har man rutiner så kan man göra undantag om man vill.

  Arbetslöshet är ett hårt slag mot en människas själ - att få slänga ifrån sig "den totala frihetens osynliga bojor" och få ett arbete är bland det skönaste man kan göra i livet.

  Att vara arbetsfri är till synes en frihet - men det är en illusion. Ty det finns inga "fria luncher", friheten är fjättrad med osynliga bojor som skär in i själen. Arbetslöshet är inte bra; jag har varit där, lidit, kämpat och kommit tillbaka.

  SvaraRadera
 2. Som uttrycket: regler är till för att brytas men det innebär ju att det finns regler och rutiner för att man ska kunna gå ifrån dem och göra undantag.

  Jag håller med dig, vi människor är skapta till att arbeta. Ty annars tynar vi bort, mentalt och själsligt, om vi inte får tillräckligt mycket utmaningar i livet.

  SvaraRadera