04 januari 2009

Hearn - Lakrits med smak

Efter senhöstens fyra böcker ägnade jag julledigheten med att läsa 0 böcker. Det var såå avslappnade att slippa känna pressen av att läsa, medans mina vänner läste just för att de var tillräckligt avslappnade. Det som händer när man inte alls har en påbörjad bok, är valet att börja på något nytt. Vad ska man läsa?

Min vän har hittat skatten för oss som älskar lakrits, och att kliva in där är just som att välja en ny bok att läsa. Det finns så mycket att välja mellan. Butiken jag tänker på heter Lakritsroten och ligger på Odengatan 15. Där valde jag i alla fall en lakrissort av hårda karameller med lakrits tillsammans med en annan smak, de rosa är nog jordgubb, de gröna kan vara päron möjligvis. Det är spännande när de mixar olika smaker, de smakar oftast inte som man tror. Just denna sort var god men inte sensationell.

Bland allt godis valde jag till slut boken Över näktergalens golv av Lian Hearn. Berättelsen utspelar sig under fiktiv japansk medeltid. Bergsbyn där femtonårige Takeo bor anfalls av samurajer och hans familj dödas. Han blir räddad av en vandrare som visar sig vara krigsherre av en främmande klan och får börja en märklig resa. Jag hoppas boken är bättre än godiset smakar.

1 kommentar:

  1. Lakritsroten - den butiken har jag helt missat. Ska absolut kolla in den när jag är i närheten nästa gång - tack för tipset.

    SvaraRadera