02 december 2008

Hospes Madrid

Hospes Madrid är ett femstjärnigt hotell i centrala Madrid. Superfint, klassiskt och elegant. Jag fick tillfälle att besöka detta fantastiska hotell med Niklas, min bästa vän, som arbetar för Travel Beyond.

Det är ett nyöppnat hotell, sedan ett år tillbaka, men byggnaden är från 1883, vilket inneburit en totalrenovering av insidan till en unikt och modern design.

Men man får inte vara blyg, rummen med de öppna planlösningarna är verkligen öppna. Vi hade ett stort rum med öppet badrum som gjorde att man såg hela badrumsytan från den underbart sköna sängen med sängkläder i egyptisk bomull (inte konstigt att vi försov oss och missade frukosten). Hotellets Natural Essence toalettartiklar förhöjde den lyxiga atmosfären, där fanns nästan allt, tandborste, tandkräm, green tea badsalt, kam, sminktillbehör mm. Det enda som inte fanns var tvål, vilket jag fann mycket märkligt.

Vi fann rummet helt tillfreds tills vi på söndagen fick en visning av hotellet och såg de andra rummen, som var ännu mer fantastiska, även Junior sviten som var prisklassen under vår.


Maten från hotellets restaurang, Senzone, var jättegod, även om vi fick beställa den som room-service eftersom restaurangen var fullbokad. Den har tilldelats Spanish Metrópoli Awards (El Mundo) - Restaurant Revelation of the Year - 2007. Det var tråkigt att vi inte fick bord och kunde njuta av den fina restaurangens privata atmosfär. Däremot tog vi ett par glas vin i baren första kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar