15 mars 2009

La voix

Jag kan inte säga att jag varit speciellt intresserad av årets veckor av Melodifestivalen, även om jag när jag haft tid sett delfinalerna. Men igår var vi först på genrepet i Globen, för att senare på kvällen se finalen på tv. Och fy, vad spännande det var! Årets startfält var så jämt och man visste verkligen inte hur det skulle sluta. Min personliga favorit var Caroline af Ugglas, just för att den var udda och för att Caroline är så kompromisslös i sin person. Däremot röstade jag på Sarah Dawn Finer. Jag gillade också Heats bidrag jättemycket, men det är väl så när man har växt upp med 80-tals rocken med Europe, Metallica och Def Leppard. Mina vänner trodde på de förhandstippade Malena Ernman och Caroline af Ugglas, men de röstade även på Sarah. Jag är därmot glad att inte Måns vann, tycker att han har tagit ut vinsten i förhand och då förtjänar man inte att vinna. Själv är jag inte så förtjust i La Voix men jag tror med stor sannolikhet att den har bättre chans i ESC än Snälla, snälla, snälla. Jag gillar dock operagenren och jag röstade förra året på Thérèse Andersson som tyvärr inte kom till finalen.

Så nu önskar jag Malena Ernman lycka till och det ska bli spännande att se hur långt ett operabidrag kan ta sig i ESC! Lycka till!

2 kommentarer:

 1. Kan hålla med om att det var rejält spännande, och omröstningen full av överraskningar. Vi i folket tyckte visst inte alls som de olika grupperna ute i landet. Jag röstade 5 gånger på Caroline af Ugglas, för att den var bra och för att tjejen jag dejtar har henne som körledare och bad mig (jag är en sådan mjukis).

  Kan inte säga att HEAT var en favorit, men det är ju riktigt nice tryck i låten. Har förvisso Metallica och Blind Guardian i min iPod, så musiken lockar ju ... men är nog mer en discokille. *Smile*

  Mina favoriter; La Voix, Snälla snälla och Stay The Night.

  SvaraRadera
 2. Det som gjort finalen spännande var ju också att jurygrupperna i landet också röstade helt olika.

  Men att Caroline blivit så folklig är ju spännande eftersom hon alltid lite har varit det svarta fåret och väldigt udda som person. Heja personlig integritet!

  SvaraRadera