26 maj 2009

Tigrar, människor & apelsiner


Idag var det invigning för foto- och konstutställningen Tigrar, människor & apelsiner, gjorda av eleverna på Hässelby gymnasium. Utställningen kan ses på Galerie Plaisiren vid Hässelby slott och pågår till 6 juni, då en avslutas med festligheter i slottsparken. Det var fantastiskt roligt att se alla elevers verk i en riktig konsthall, där de verkligen gör sig till rätta. Jag kan inte mycket om konst, men det är just det som är roligt med konst. Man behöver inte veta något om konst för att veta om man gillar det eller inte. Och jag gillade mycket av det jag såg idag. De är verkligen duktiga, våra konstnärer. Alla som kom frågade om konsten var till salu och bildläraren fick skriva intresseanmälningar till elevernas verk för försäljning. Vilken bekräftelse för de berörda eleverna!

Två av mina favoriter är en draken som hälsar mig välkommen varje gång jag kommer till jobbet. Den är gjord av Marcus Sjöberg Lindblom.
För mig står den för all fantasi och upplevelser som kan fås av det skriva ordets värld.

Det andra konstverket jag gillar jättemycket är Angelica Lewenhagens Angel. Den blev dessuton uttagen till Ung Vårsalong på Liljevachls Konsthall. Vilket är en enorm bedrift!

Jag har många favoriter och så fort jag har bilder ska jag lägga ut dem också.

1 kommentar:

  1. Hej Sofie!
    Nu har hittat hit, tillslut..
    Roligt att se din blogg!
    Iréne

    SvaraRadera