10 juli 2009

Älskaren


Var på säsongens första Parkteater Under eken, såg Älskaren av Marguerite Duras. För er som inte känner till denna klassiska kärlekshistoria handlar den om en ung Marguerite, 15 och ett halvt år, i Indokina där hon är född och uppvuxen. En dag träffar hon en rik, elegant kinesisk affärsman i limousin och de inleder historiens mest passionerande förhållande, med tanke på åldersskillanden men även kulturöverskridande. Bandet som finns mellan dem är kärleksfullt, vibrerande och kraftfullt.

Denna historia framförs som en monolog av Ulla Tylén på ett mycket konstnärligt sätt. Hon gestaltar en åldrade Marguerite Duras som minns den intensiva historien och återberättar minnena för oss i publiken. Med ett fantastiskt kroppsspråk skiftar hon mellan olika karaktärer i pjäsens olika dialoger så att man aldrig kan ta fel på vem som säger vad.

Foto: Mats Samuelsson


Beundransvärt duktig, en pjäs som jag varmt kan rekommendera. Älskar Parkteatern och jag ser fram emot sommarens program.

2 kommentarer:

  1. Parkteatern - det var något jag besökte för något år sedan och gillade verkligen mycket. Men nu var det ett tag sedan. Ska ta och titta upp deras schema och se om det finns något som passar tid och intresse.

    SvaraRadera
  2. Det tycker jag absolut att du ska göra. Vi ska se Ibsen, Cullbergsbaletten och Rikard Wolff bland annat. Det finns ju även mycket bra musik som framförs.

    SvaraRadera