19 april 2009

Buddy Holly Musical

Det svängde hett om Buddy Holly i Brolles tolkning av sin rollkaraktär och hans musik i Buddy Holly Musical, från att vara en osäker kille från landet till att bli en artist med integritet och mod att stå upp för sin person och sin musik. Buddy Holly föddes den 7 september 1936 i Texas, och hette egentligen Charles Hardin Holley.

Hans korta karriär på tre år blev mest känd för att vara lika oskyldig som hans musik rockade. Med hans stora glasögon, hans rena kroppsspråk och enkla trallvänliga musik skilde sig från både samtida Elvis Presley och Chuck Berry. Buddys musik är en blandning av country och rhythm’n’blues som var en ny kreativ musikstil som rockade på 50-talet. Brolle framhäver Buddys stolta låtskrivande och påpekar att Buddy Holly, till skillnad från de flesta artister i hans samtid, skrev sina egna låtar.

Idag är det 50 år sedan han dog 3 februari 1959 i en flygolycka i Iowa tillsammans med The Bopper och Richie Valens. Denna dagen brukas refereras till "the day the music died".

Det var jättekul att åka tillbaka i tiden och musiken, radion som främsta medium för musikunderhållning och Brolles fantastiska röst som passar 50-tals rocken perfekt.

Let´s rock n´roll!Källa: http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2412683.svd
Foto: http://www.vegasentertainments.com/starsineyes1.htm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar