12 september 2009

De tre musketörerna

Denna omtalade teaterpjäs, som jag länge velat se, bokade jag biljetter för redan i våras och nu äntligen har jag varit och sett den. Helt fantastisk!! Denna moderna queer buskis med rock n roll tema är utomstående roligt och energigivande.


Mycket skriverier har det varit om pjäsen, som är regisserad av Alexander Mørk-Eidem, då den har en bas av tidernas bästa och mest kända låtar från 80-talet, men Alexander har även lyckats sticka in lite filmreferenser. Rena nostalgin. Det dansas till ledmotivet av filmen Dirty dancing, någon är King of the world och någon har planer att börja jobba på Universal...

Det finns blandade recensioner av denna pjäs, några tycker den är överdriven och karatärerna för stereotypa, vissa, som jag, tycker att den är rolig och kan se igenom dessa plattetyder för vad de är, ren underhållning med humor som väcker minnen och glädje och en del rysningar också... Vi får möta många kända idoler, The Artist Formerly Known As Prince, Michael Jackson, Madonna och så klart franska Solkungen.


Stadsteatern släpper nya biljetter 20 oktober, gå och se den, det är helt klart en av teatersäsongens bästa uppsättningar.

Fotograf: Petra Hellberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar