02 juli 2010

Avslut

Så har man avverkat en hel karriär på 2 år: byggt upp Hässelby gymnasiums bibliotek, arbetat med elever och lärare till ett underbart och besökt pedagogiskt rum på skolan och nu är det över. Vårens slit med ny rektor, omplaceringar och förändringar, lärarnas oro och stress och mina egna planeringar för att allt skulle bli klart tills jag gick på semester nu i sommar. Jag har svårt att förstå att jag inte längre jobbar kvar på Hässelby gymnasium och att min dröm som jag fick i uppfyllelse är till ända.

Men jag är oerhört tacksam för att jag fick chansen att göra det här, få utmana mig själv att arbeta på en mediaskola, där jag blev fotad, filmad, intervjuad med jämna mellanrum. Att hålla lektioner i informationssökning, källkritik och film-prat. Att hålla budget, planera projekt och skriva verksamhetsberättelser. Jag har haft enormt stöd från rektor och utomstående kolleger och jag fick också chansen att få arbeta med elever som behöver särskilt stöd, och i detta forum arbeta närmare lärarna och få en fantastisk relation kolleger emellan.

Det har dock också inneburit att jag fått kämpa för inre arbetstid, ett eget kontor, jag har varit tvungen att neka rektorerna om sånt som inte varit i min arbetsbeskrivning och jag har varje dag fått försvara verksamheten från slit och släng-uppgifter, fått försvara mitt gallringsunderlag, både när jag byggde upp biblioteket och nu när skolan lades ner.

Jag kommer minnas alla goda ord och komplimanger som jag fått och som bekräftar att jag är en bra kollega, person och bibliotekarie. Jag kommer sakna eleverna, som alltid är det som är värda all stress och planering i jobbet. De är pricken över i:et, grädden på moset och det som gör jobbet extra bekräftande och roligt. Jag kommer sakna det personliga som fanns på skolan, då det var en liten mysig skola, som var accepterande för olika identiteter, utseenden, och etniciteter.

Hejdå Hässelby gymnasium, R.I.P!

3 kommentarer:

  1. Den 16 aug börjar jag på en ny arbetsplats, Kungsholmens gymnasium.

    SvaraRadera
  2. Vad skoj, lycka till. Ska själv försöka förnya mig, inte genom att byta företag men kanske genom att ändra arbetsuppgifter. Vi får se vad det blir av det under 2011. Fram till januari måste jag i alla fall fortsätta i samma hjulspår.

    SvaraRadera