18 juni 2010

Scrappingträff

För ett tag sedan var jag på scrappingkurs på Skapa Hobby och träffade så ett par jättetrevliga tjejer, som frågade om vi inte kunde ses privat och scrappa och pyssla. Vilket fantastiskt initiativ!! Så jag blev så glad när det nu äntligen blev av :)

Två av tjejerna målar stämplar och koncentrerade sig på att måla lite Magnolia stämplar. Det blev så fint! Här är kortet som blev klart under träffen:

Vi var fyra stycken som träffades, och nedanstående foton är mallen för ett annat jätteroligt kort! Detta ska jag verkligen försöka göra en dag. Mallen är ett julkort, men det kan man ju lätt göra om till vilket tillfälle som helst:Själv passade jag på att scrappa ihop lite foton som jag framkallat, något som jag tänkt göra länge men inte riktigt haft tiden. Glada minnen förtjänar en guldkant!

7 kommentarer:

 1. Hej! Jättefina kort du har skapat! Jag undrar vad du använde när du skrev texten "livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns"? :)

  SvaraRadera
 2. Hej och Tack!! Vad roligt att du titta in. Texten är en färdig stämpel, men just den har inte jag själv. Men jag hittade den här: http://www.slojd-detaljer.se/product.aspx?productid=8725&deptid=222. Det finns många fina stämplar, jag har själv börjat med kalligrafi för att skriva lite snyggare själv. Men det är det mycket jobb och träning med...

  SvaraRadera
 3. Okej, tack så mycket! Det kan jag tänka mig att det är, då använder du dig av en speciell penna va? Jag undrar var du köper all material som du använder dig av? Vet du butiker där man kan få tag på billig scrapbookingmaterial? :)

  SvaraRadera
 4. Ja, det finns kalligrafi-pennor att köpa, men om du vill göra detta på riktigt rekommenderar jag boken: Från A till Ö av Kerstin Anckers. Det är den bästa på marknaden, tycker jag.

  Vad gäller material, finner det otaliga butiker på nätet, men vad gäller scrapping finns det inget som heter billigt. Om du inte har tillräckligt mycket fantasi och använder sånt du har hemma, då behöver det inte kosta någonting, egentligen.

  Jag har till exempel gjort egna mallar, gick till biblioteket och letade i handarbete böcker och sen finns det scrapping-böcker också. Där ritade jag av fina mönster, jag har också använt mig av knappar, gammal spets (leta på loppis, eller i mitt fall har jag frågat min mamma). Vad gäller papper, kan du använda dig av presentpapper, tyger från kläder som du tänkt kasta.

  Men självklart handlar jag också, gillar då att handla i butik, tycker det är roligare, men det blir ju så klart också dyrare. Vet ju inte var du bor men vill du hitta butiker, både fysiska och på nätet, kolla in denna sidan:
  http://www.scrapbookingguiden.se/tipsa-om-butiker
  Den sidan är också jättebra för tips och råd för hur man scrappar.

  Låt fantasin flöda!
  Och välkommen in i scrappingvärlden :D

  SvaraRadera
 5. Tack så jättemycket för tipsen, det hjälpte mig verkligen! Hade annars aldrig tänkt på hur mycket man kan använda sig av hemma egentligen eller att låna scrapping-böcker från biblioteket :). När du fyller mallarna, använder du dig av färgpennor då? Jag bor i Göteborg :).

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att man kan hjälpa, trots att jag är rätt ny på det här jag med :)

  Jag har börjat använda akvarellpennor, man ritar först och sen målar man med bara vatten över. Det som är viktigt då är att man verkligen har ett akvarellblock, då pappret är anpassat för vatten. Du kan även köpa fina stämpelmotiv, som flickan på bilden, och måla dem.

  SvaraRadera
 7. Till Anonym i Gbg: Hur har det gått? Själv har jag börjat med årets julkort. Du får gärna blir följa min blogg genom att registrera dig (om du har gmail- eller yahoo-mail, så klart :)

  SvaraRadera